spot_img
spot_img

Eind 2016 start Newmont met goudwinning te Merian

Atualizado há

Via een persbericht van de Amerikaanse goudmultinational Newmont maakt het bedrijf bekend dat er eind 2016 een begin wordt gemaakt met haar goudwinningactiviteiten in de Merianmijn in het Patamaccagebied.

De kostprijs zal naar schatting van het bedrijf de eerste vijf jaar tussen de 750 en 850 US Dollar per ounce bedragen. De vergunning voor de exploitatie van de mijn moet Newmont echter nog ontvangen van de Surinaamse regering, alvorens inderdaad begonnen kan worden met het mijnen.

Tussen de negenhonderd miljoen en een miljard US Dollar zal er totaal geïnvesteerd worden in de Merianmijn. De Surinaamse overheid kan eventueel inkomen met een aandeel van 25 procent in de operatie. De investeringen voor Merian zullen volgens het goudbedrijf betaald worden uit het bestaande vermogen alsmede uit de inkomsten uit de goudwinning zelf. De goudreserve van de Merianmijn bedraagt circa 4,2 miljoen ounces. Gedurende elf jaar zal Newmont jaarlijks tussen de drie- en vierhonderd ounce per jaar produceren.

- Publicidade -

Zegt Gary Goldberg, president-directeur van Newmont: “Deze beslissing is een belangrijke mijlpaal in het optimaliseren van onze portefeuille. Ook belangrijk zijn de afspraken die we met de dorpen in de omgeving hebben gemaakt. Ook het werken met experts om de milieuvervuiling zo laag mogelijk te houden is belangrijk. Het vanaf het begin goed doen is belangrijk”.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App