spot_img
spot_img

Eerste Chetak helikopter uit India in elkaar gezet

Atualizado há

Op donderdag 29 januari is de eerste Chetak helikopter uit India in elkaar gezet. Speciaal hiervoor zijn technici uit India naar Suriname gekomen. Naar zeggen van minister Lamuré Latour van Defensie wordt vrijdag 30 januari de tweede klaargemaakt. Als alles goed verloopt, zullen alle drie helikopters deze week in de hangar staan. 

 
Om hun kennis verderte verruimen, lopen zowel de technici en piloten van de Luchtmacht mee met de Indiërs. In 2011 moesten de helikopters, die door de vorige regering waren aangeschaft, reeds in Suriname zijn. Volgens Latour waren niet alle stukken te vinden, hetgeen voor een enorme vertraging zorgde. In 2014 arriveerden de onderdelen in Suriname aan en worden nu geassembleerd.
Zowel de piloten als technici zijn in India opgeleid, maar mogen nog niet zelfstandig vliegen. Onder leiding van Indiase piloten zullen ze boven Surinaams grondgebied vliegen. Zo zullen de piloten van de Luchtmacht ervaring opdoen. De bewindsman gaf aan dat een helikopter op Zorg en Hoop gestationeerd zal zijn, een te Nickerie en de derde gaat Albina. Te Albina moeten tankfaciliteiten nog in orde gemaakt worden.  De Chetak helikopters zijn in 2009 bij het Indiase bedrijf Hindustan Aeronautics voor US$ 13.407.000 aangeschaft hetgeen gefinancierd wordt uit een door India verleende credit line.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App