spot_img
spot_img

Een waardig afscheid van Rudy Strijk

Atualizado há

Op zaterdag 27 september is de ‘veelzijdige, voorbeeldige en geliefde’ Rudy Emanuel Strijk naar zijn laatste rustplaats gedragen. Enkele prominenten roemden tijdens de uitvaartdienst in de Grote Stadskerk het karakter van de ‘goede en bijzondere mens’.

 

- Publicidade -

Vanwege zijn 19 jaren als districtscommissaris (dc) van diverse districten was Strijk het meest bekend als dc. In 2013 ging hij na 42 jaren in overheidsdienst te zijn geweest, met pensioen. Strijk was tot zijn heengaan nog actief lid van onder andere de EBGS, Naks, Stichting Projecten, de Surinaamse Partij van de Arbeid en Conservation International Suriname. Tevens was hij was ook actief in de vakbeweging.

 

“Zo iemand wil je niet laten gaan. Hij heeft zoveel gedaan en betekent veel voor ons. Daarom worstelen we met loslaten”, gaf Siegmien Staphorst, voorzitter van Naks, namens velen aan. Strijk was volgens haar ondder andere bezig een ‘Singi Neti’ cursus voor Naks te verzorgen om zo de vergrijzing in het vak tegen te gaan. De ‘singi neti’ zu Strijk voorbereiden voor Guno Bonapart die op 16 september overleed, nadat hij te laat werd behandeld op de Spoedeisende Hulp van AZ voor een hartinfarct.

 

“Hij had met iedereen een speciale band”, memoreerde Theo Linscheer, bestuurslid van Stichting Projekten, hem. “Hij had voor eenieder een speciale lach, een speciale mop, een speciale groet. Iemand die je zo speciaal kan laten voelen is heel bijzonder”. De voorzitter van Suriname Conservation Foundation, Wim Udenhout deelde mee dat de ideeën van Strijk zullen voortleven. “Hij was en is een goed mens, zijn plannen voor bescherming van de Surinaamse natuur zullen nu in een speciaal licht komen.”

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: