spot_img
spot_img

EBS-powerplant op tijd af

Atualizado há

- Publicidade -

“Als het besluit anderhalf jaar geleden niet genomen was om nog een powerplant te bouwen un’ bo’ de na ini, unu bo dede ini a film. Vanaf maandag zal de Suralco in plaats van gemiddeld 100 megawatt aan stroom maar zeventig leveren. De uitbreiding komt goed uit maar wij gaan blijven investeren in ons opwekkingsvermogen.” Dit waren de woorden van president Bouterse vrijdag bij de officiële ingebruikname van de nieuwe ‘Diesel Power Plant’ van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan de Saramaccastraat.

Waarnemend algemeen directeur van EBS, Willy Duiker: “Dat er minder stroom geleverd wordt, ligt aan het uitblijven van de regen.Hierdoor kan er niet genoeg stroom opgewekt worden te Afobakka.”De EBS zal met de nieuwe ‘power plant’ het opwekvermogen aan de Saramaccastraat uitbreiden naar 120 megawatt. “Dit is genoeg tot 2016 en we hebben daarbij onze reserves uitgebreid. Maar wij doen er goed aan om te blijven uitbreiden en serieus nieuwe vormen van energie opwekken te bekijken.”

 

- Publicidade -

Dit zal volgens Bouterse betekenen dat wij als land beter moeten omgaan met de beschikbare energie. Tevens zal er een mentaliteitsverandering moeten komen. Naar zeggen van de president hebben de overheid en de EBS al plannen hebben klaarliggen voor het kunnen garanderen van optimale stroomvoorziening. Over niet al te lange tijd zullen overeenkomsten met binnen- en buitenlandse bedrijven worden gesloten. De nieuwe plant zal 11.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: