spot_img
spot_img

EBS maakt met schema’s voor stroomuitschakeling

Atualizado há

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) vecht met schema’s die gemaakt moeten worden in verband met het uitschakelen van de stroomvoorziening naar de verschillende gebieden. Deze gebieden zullen beurtelings voor drie tot vier uren van stroom verstoken zijn. Marcel Eyndhoven, technisch directeur van de EBS geeft aan dat er voor donderdag 21 augustus reeds een schema is gemaakt. Met de andere nutsbedrijven wordt er afgestemd zodat bijvoorbeeld water en telefoon niet gelijktijdig worden afgesloten.

Volgens Eyndhoven is het nog passen en meten. Zo was omgeving Leysweg woensdagavond verstoken van electriciteit, maar aangezien er op de AMTO examens gemaakt werden, is de lijn weer ingeschakeld. Dit tot grote blijdschap van de huishoudens die eveneens op de Leysweglijn zitten. Op korte termijn zal naar zeggen van de technisch directeur het schema rond zijn en zal het bekendgemaakt worden.

Voor donderdag staan op schema Uitvlugt, Kasabaholo, Sophia’s Lust en Derde Rijweg die vanaf half negen zonder stroom komen te zitten, terwijl om half tien de stekker uitgaat in Paramaribo-noord, Ringweg en Charlesburg, Latour, Menckedam, Koewarsan, Dageraadweg, Tout Lui Fautkanaal, Noordwijkweg, Laan van Louisehof, Beni’s Park. Vanaf half twaalf is er geen stroom in het Leidingengebied, Wayambo, Pomona, Uitkijk en tussen half 1 en half 3 wordt een groot gedeelte van Wanica, Paramaribo-zuid en Para uitgeschakeld.

- Publicidade -

Rond 1 uur in de nacht zullen alle gebieden weer voorzien zijn van electriciteit. De EBS vragen de samenleving zuinig om te gaan en waar nodig op z’n minst vijftig procent minder stroom te gebruiken. Men werkt thans aan het treffen van noodmaatregelen. Dinsdag 26 augustus zal president Bouterse De Nationale Assemblee informeren over de stroomvoorziening.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App