spot_img
spot_img

EBS Launched Slim met stroom- Campagne

Atualizado há

Ruim duizend scholieren van lagere scholen uit Paramaribo deden mee aan de wandelloop van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), die hiermee de campagne start voor het bezuigen op stroom. De campagne heeft tot doel het vergroten van het bewustzijn betreffende efficient stroomgebruik.

“Je kan het best beginnen met de kleintjes. Jong geleerd is oud gedaan. We starten met ons energie efficiëntie programma, Slim Met Stroom (SMS). We willen de Surinaamse gemeenschap wakker schudden en dat doen we door middel van een loop.” Deze woorden komen van de environmental supervisor van de EBS, Chiquita Resomardono.

“De kinderen die meelopen zullen de boodschap thuis verder doorgeven aan hun ouders, broer of zus die ook gebruik maken van energie.” Met een speciale SMS-bus zal de EBS de buurten in verschillende districten proberen bewust te maken hoe men slimmer om kan gaan met energie.

- Publicidade -

Zo zal het gebruik van energie management programma’s bij de industriële sector gepromoot worden. “Slimmer omgaan wil niet alleen zeggen minder verbruiken en minder betalen. Het zal ook een positief effect hebben op het milieu. Hoe meer stroom we moeten produceren hoe meer dieselverbruik, hoe meer koolstofdioxide de lucht in gaat, hoe groter de global warming zal zijn,” aldus Resomardono. De door de EBS en de International Development Bank gefinancierde campagne duurt twee jaar.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App