spot_img
spot_img

EBS kan stroomvoorziening niet garanderen

Atualizado há

- Publicidade -

Vanaf dinsdagmorgen 19 augustus zijn diverse delen van het land van energie verstoken. Vanwege de verminderde electriciteit die door de Suralco aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS) levert, kunnen niet alle wijken van stroom voorzien worden. Zolang er geen structurele oplossing hiervoor komt, zal deze situatie voortduren zegt zal Marcel Eyndhoven, technisch directeur van EBS.

Parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) stelde indringende vragen hierover tijdens de assembleevergadering. Hij wilde graag gelijk een antwoord van vicepresident Robert Ameerali. Ruth Wijdenbosch die op dat moment de vergadering voorzat, vroeg aan de regering om te antwoorden zodra dat voor hen is.

Vrijdag bij de ingebruikname van de nieuwe centrale van EBS werd reeds door president Desi Bouterse aangegeven dat er 30 Megawatt minder elektriciteit beschikbaar zou zijn vanuit Afobaka. Echter was toen nog niet duidelijk wat de gevolgen daarvan zouden zijn, aangezien de nieuwe powerplant van de EBS, met een opwekcapaciteit van 63 MW, ruim 11.000 extra huishoudens van stroom kan voorzien.

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: