Vandaag vond het start sein plaats van Earth Hour 2019 op de St. Thomas van Aquino school te Zorg en Hoop. Leerlingen en leerkrachten waren onder begeleiding van de Backlot bezig met de verschillende activiteiten.

Earth Hour is een jaarlijks terugkerend evenement dat door de WWF en Unicef wordt geinitieerd. Dit jaar zijn Staatsolie en Fernandes Bottling ook als sponsoren naar voren gekomen. Sharlene Bosk, executive producer van de Backlot, zegt aan LPM dat er verspreid over de komende 2 weken een aantal Mulo en Glo scholen bezocht zullen worden.

Dit jaar zal er gewerkt worden met scholen te Paramaribo, Tout Lui Faut en Saramacca. Op Glo scholen wordt er met de leerlingen een lamp geknutselt in de vorm van een pop. Op de Mulo scholen zullen de leerlingen brainstorm sessies over het milieu krijgen waarna ze een statement moeten vormen. Het is bekend dat er altijd met scholieren gewerkt wordt om zodoende de bewust wording reeds jong opgang te brengen.

Op schema staat er nog een wandelloop dat op 30 maart gehouden zal worden. Start zal zijn te Weest Paraat en eindigd op het Onafhankelijkheidsplein. Wereldwijd worden tijdens het Earth hour de lichten voor een uurtje uitgedaan . Dit om het bewustzijn van een gezonde aarde en een gezond milieu te bevorderen.

Foto: LPM NEWS

Comentar

Comentar