spot_img
spot_img

Duitsland wereldkampioen voetbal 2014

Atualizado há

Terwijl Brazilië zich zaterdag voor de tweede maal moest verontschuldigen voor hun land en voor hun eigen publiek omdat ze ook de troostfinale ten onder gingen, ditmaal tegen Nederland, won Duitsland zondag in een zeer enerverende finale van Argentinië met 1-0.

Voor het eerst won een europees land de wereldtitel op zuid-amerikaans grondgebied. Met deze overwinning behaalde Duitsland haar vierde wereldtitel. Toen er in de reguliere speeltijd geen doelpunt gemaakt werd, was het de Duitse MArio Gotze, die in de 112e minuut het eerste en laatste doelpunt in de wedstrijd zette.

Ofschoon Argentinië vele kansen heeft gehad om de wedstrijd te winnen, waren het de Argentijnse spelers Gonzalo Higuain, Lionel Messi en Rodrigo Palacio die faalden deze kansen te benutten. Duitsland kreeg in de verlenging een kans om te scoren en die hebben ze direct benut.

Tot beste keeper van het toernooi werd de Duitse Manuel Neuer uitgeroepen, terwijl Lionel Messi de titel beste speler van het toernooi kreeg.