spot_img
spot_img

Dubbele nationaliteit voor Surinamers

Atualizado há

- Publicidade -

Op initiatief van de DNA-leden Anton Paal, Frederik Finisie, Ronny Tamsiran en Marinus Bee is donderdag de Wet op Nationaliteit en Ingezetenschap behandeld en gewijzigd. Zo zijn bepalingen die verband houden met de wet Personen van Surinaamse Afkomst erin opgenomen en is de genderongelijkheid geschrapt uit de wet. Met de aanpassing van de wet is het thans mogelijk voor Surinamers om ook over een andere nationaliteit te beschikken.

In de wijziging is opgenomen dat een vrouw met een andere nationaliteit dan de Surinaamse, niet verplicht is om met een man te trouwen die wel over de Surinaamse nationaliteit beschikt, om ook in aanmerking te komen voor de Surinaamse nationaliteit. Echter zal men tenminste twee jaar getrouwd moeten zijn met betreffende man en moet men op hetzelfde adres woonachtig zijn.

Tevens is in de wijziging opgenomen dat een kind dat in Suriname geboren wordt niet automatisch de nationaliteit van de vader krijgt zoals dat nu het geval is, maar mogen de ouders bepalen welke nationaliteit het kind krijgt. Als het kind de leeftijd van achttien jaar bereikt heeft mag hij/ zij een verzoek indienen voor het verkrijgen van de Surinaamse nationaliteit.

- Publicidade -

Van belang is dat de nieuwe wet gelijkheid voor een ieder benadrukt. Middels deze wet kan niemand gedwongen worden een andere nationaliteit aan te nemen; evenmin kan iemand zijn of haar nationaliteit ontnomen worden. De wijziging was noodzakelijk aangezien er vanwege de sterk verouderde wet vaker problemen werden ondervonden. Ook werkten bepaalde bepalingen in de oude wet discriminerend.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: