spot_img
spot_img

Drukte bij vuurwerk verkooppunten

Atualizado há

Vanaf de verkoop en het afsteken van vuurwerk per 27 december toegestaan is, wordt er constant afgestoken. In 2014 zijn maar liefst 64 containers met knallers geïmporteerd, naar zeggen van Aroen Jadoenathmisier. Hij is hoofd van de afdeling Invoer, Uitvoer en Deviezencontrole (IUD) van het ministerie van Handel en Industrie (HI). Het geïmporteerde vuurwerk heeft een waarde van US$ 1,8 miljoen. In 2013 weerden in totaal 80 containers met een waarde van meer dan US$ 2 miljoen op de haven ingeklaard. 
Volgens de directie van Jahi NV, één van de grootste vuurwerkimporteurs, is zijn breed assortiment elk jaar uitverkocht. Met name de kinderafdeling wordt druk bezocht. “We hebben de beste prijzen. Ondanks je soms denkt dat Surinamers het moeilijk hebben, zetten zij altijd wat opzij voor vuurwerk”, beweert de directeur. Jahi geeft de laatste restanten aan bombel die het vorig jaar niet verkocht zijn als cadeau aan klanten.

 

“Voor alle containers aan vuurwerk die na 31 december arriveren moet ingevolge de vigerende wettelijke regelingen eerst ontheffing bij de procureur-generaal worden aangevraagd voordat de dienst IUD een importvergunning kan afgeven”, geeft Jadoenathmisier aan. Elk jaar vindt er een evaluatie plaats van het vuurwerkbeleid om indien noodzakelijk de voorwaarden, na afstemming met de relevante instanties en de pg, aan te scherpen. Vroeger was de vuurwerkcommissie hiermee belast.

- Publicidade -

 

Tot en met 2 januari 2015 mag vuurwerk verkocht en afgestoken worden.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: