spot_img
spot_img

Dorpen lijnrecht tegenover elkaar om Blaka Watra

Atualizado há

De dorpen Cassipora en Redi Doti, in het oosten van Para, zijn het niet eens met elkaar over wie het beheer mag voeren over het recreatieoord Blaka Watra. Momenteel is het toezicht in handen van het dorpsbestuur van Cassipora, maar wordt opgeëist door een actiegroep uit Redi Doti. Zij hebben vrijdag 24  en zaterdag 25 oktober de afslag naar Blaka Watra gebarricadeerd.

Vanwege enorme verzakkingen bij de Abomakreek die  de mensen van Redi Doti  ervan weerhield naar Blaka Watra te gaan, werd de volledige zeggenschap die bij de bewoners van Redi Doti lag, overgedragen aan Cassipora, hetgeen niet in goede aarde viel bij de dorpelingen van Redi Doti. Vanaf toen wordt er aangedrongen op een samenwerking, welke echter nooit is gekomen. De actiegroep Blaka Watra dreigt nu het beheer van het recreatieoord over te nemen te meer daar men meer bezoekers verwacht als de nieuwe Carolinabrug af is.

Het meningsverschil ligt nu op het bord van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (Vids).  Op woensdag 29 oktober zal er overleg hierover plaatsvinden.

- Publicidade -

“Wij bemiddelen en zullen hierover later gezamenlijk naar buiten komen”, laat de Vids-secretaris Ronald Makosie weten. Het Bureau Nationale Veiligheid is thans na te gaan wat er precies aan de hand is.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: