spot_img
spot_img

Donatie mytylschool

Atualizado há

De Stichting Mytylschool heeft afgelopen vrijdag elf nieuwe computers in ontvangst mogen nemen van Kosmos Energy Suriname. “Ik vind de donatie geweldig. Het kwam op het juiste moment, omdat wij problemen hadden met onze computers”, vertelt Meriam Karnadi, schoolleider van de Stichting Mytylschool.

“Ik ben blij dat er gezorgd wordt voor het speciaal onderwijs, in het bijzonder voor kinderen met een beperking.”, aldus de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux . De bewindsman meent dat er minder aandacht besteed aan deze kinderen met een beperking. Verder zegt hij dat met het nieuw onderwijsbeleidsplan meer gedaan zal worden voor het speciaal onderwijs om zodoende het naar een ander niveau te tillen. De computers zijn afgestemd op de beperking van de leerlingen. Ze zullen gebruikt worden om hen extra te begeleiden in de vakken waarin zij zwak zijn.

De school heeft behalve computers ook drie rolstoelbussen en een gewone bus gekregen.  ‘The learningcircle’ is een uitwisselingsproject waaraan de school deelneemt. Het is eerder deze maand gestart is en eindigt in mei. Via dit programma leren de leerlingen communiceren met lotgenoten in Nederland. Dit jaar is het thema ‘Kinderrechten’.

- Publicidade -

Er is nog een lokaal nodig door de groei van het Voorgezet Speciaal Onderwijs. Dit jaar telt de klas vijftien leerlingen en volgend jaar komen er acht erbij.  De school streeft ernaar  de leerlingen te laten genieten van onderwijs en hen voor te bereiden op de maatschappij, zodat zij zelfstandig kunnen worden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App