spot_img
spot_img

Doel Quota’s earplug-campagne is verhoging bewustzijn jongeren

Atualizado há

Samen met Rotartact Genesis zal Quota International of Suriname op oudjaar 18.000 oordoppen uitdelen. Hiermee kunnen mensen de pagara-estafette in de binnenstad van Paramaribo beschermd meemaken. De earplug-campagne van Quota heeft als doel vooral bij jongeren, het bewustzijn te vergroten van het negatief gevolg van langdurige en frequente geluidsoverlast. Gedurende acht uren per dag kan het menselijk gehoororgaan maximaal 80 decibel (dB) verdragen. Alles hoger dan 80 decibel leidt geleidelijk aan tot gehoorbeschadiging of gehoorverlies, hetgeen te merken is aan een constante piep, fluittoon of oorsuizing.

 

Quota is een serviceclub van professioneel werkende vrouwen, die onder meer hulp biedt aan mensen met een gehoorbeperking in de preventieve en in de ondersteunende sfeer. Rotartact Genesis, een serviceclub voor jongeren tussen 18 en 30 jaar zijn, zal vooral de Surinaamse jeugd bewust maken van deze campagne. Volume autoradio op 140 dB; MP3 speler: 90-110 dB; discotheek: 100-120 dB; vuurwerk tot 140 dB zijn enkele voorbeelden van veelvoorkomende schadelijke geluidsdragers.

- Publicidade -

 

Quota hoopt met het verstrekken van de oordoppen aan het publiek het gehoor te helpen beschermen tegen geluidsoverlast dat veroorzaakt kan worden door het afschieten van vuurwerk in de binnenstad. De oordoppen zullen worden uitgedeeld waar de pagara-estafette zich concentreert namelijk in de omgeving van de Domineestraat en het Vaillantsplein. Vanaf 10:00 uur zal begonnen worden met het uitdelen van de oordopjes en het publiek zal worden uitgelegd hoe deze oordopjes gebruikt kunnen worden.

De jaarlijkse earplugscampagne wordt mede mogelijk gemaakt door Suralco, Boskalis, SEMC, Haukes, Devan Agengies, CCC Group en Surmac, die de oordoppen ook dit jaar belangeloos hebben verstrekt.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: