spot_img
spot_img

DOE: gering draagvlak is teken voor de regering

Atualizado há

- Publicidade -

“De regering moet toegeven dat haar nipte meerderheid niet werkt. Draagvlak minimaal betekent binnen de democratie: bedanken!” dit zegt Carl Breeveld, fractieleider van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) naar aanleiding van de politieke impasse waarbij De Nationale Assemblee (DNA) als gevolg van quorumgebrek niet kan vergaderen.

 

Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh heeft eerder reeds te kennen gegeven dat, indien de regering geen draagvlak heeft , ze beter kan opstappen. “Hetzelfde was overigens het geval toen de rollen omgekeerd waren. Niets nieuws onder de zon. Wel zeer nadelig voor de democratie”, aldus Breeveld die momenteel in Nederland is.

- Publicidade -

 

Breeveld zal quorum blijven geven en geen partij kiezen voor coalitie of oppositie. Hij spreekt de hoop uit dat de DNA spoedig weer kan vergaderen. Indien dat niet lukt moet de regering haar verantwoordelijkheid nemen en opstappen. Ook al zijn er over vijf maanden verkiezingen. “Het draagvlak voor de regering is wankel. Dan moet zij consequenties er aan verbinden. Als er geen vaart meer in zit en vergaderen niet lukt, is er geen keus.”

 

De kosten voor de verkiezingsorganisatie van mei 2015 zijn opgenomen in de begroting voor het dienstjaar 2015, welke door DNA behandeld moet worden. Gebeurt dat niet vóór de 25 mei 2015 zal dat volgens Breeveld niet betekenen dat de verkiezingsorganisatie in gevaar komt.  Immers, het is de regering wettelijk toegestaan om op basis van de vorige begroting zaken af te handelen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: