spot_img
spot_img

DNA: incompetente toppers EBS vervangen

Atualizado há

Tijdens de DNA- vergadering van dinsdag 26 augustus waarin de president inging op de huidige energiesituatie, hebben diverse parlementariërs aangegeven dat in verband met de huidige energiesituatie toppers bij de Energiebedrijven Suriname (EBS) de laan uitgestuurd moeten worden. Volgens deze volksvertegenwoordigers heeft de EBS niet slagvaardig ingespeeld op een noodsituatie die reeds in 2013 door de Suralco, beheerder van de Afobaka-waterkrachtcentrale, was geëntameerd.

“President, u bent op het verkeerde been gezet door uw adviseurs. Sinds juli 2013 was het bericht over mindering van toevoer u reeds bekend. U heeft aangegeven bij de opening van de nieuwe powerplant aan de Saramaccastraat, dat stroomuitval vanaf dat moment tot het verleden zou behoren. Helaas zien we korte tijd daarna dat EBS loadshedding moet toepassen”, gaf DOE-fractieleider Carl Breeveld aan.

Breeveld: “Personen die zaken niet goed aanpakken, moeten vanwege incompetentie worden bedankt.” Dat er wegens “drukte” geen preventieve maatregelen zijn getroffen volgens Bouterse, is onacceptabel vindt de DOE-fractieleider.

- Publicidade -

Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsing adviseerde eveneens het ontslag van de EBS-directie alsmede van de raad van commissarissen bij het energiebedrijf. Er moet volgens Randjietsing, Breeveld en Amzad Abdoel (MC/NDP) een grondige doorlichting komen bij het bedrijf. “Het bedrijf is enerzijds verlieslatend, terwijl hoge salarissen worden uitbetaald, soms hoger dan het inkomen van ministers”, zei Breeveld. Parlementariërs wensen ook informatie te krijgen van het staatshoofd betreffende het bedrag waarvoor ex-directeur Kenneth Vaseur is afgekocht.

Tevens is voorgesteld de stroomtarieven marktconform aan te passen en wel zodanig dat degenen die daartoe in staat zijn, de verhoogde tarieven betalen en zij die dat niet kunnen, zouden gesubsidieerd moeten worden.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App