spot_img
spot_img

DNA herdenkt 75-jarig bestaan Verenigde Naties

Viering te midden van een gezondheidsrisico.

Atualizado há

- Publicidade -

Dit jaar viert de Verenigde Naties haar 75 jarig bestaan te midden van een wereldwijd gezondheidsrisico die enorme economische en sociale gevolgen teweegbrengt. Dit liet de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) weten tijdens de buitengewone openbare vergadering in verband met de 75 jarig bestaan van de Verenigde Naties (VN). De hedendaagse wereld lijkt niets op 75 jaar geleden toen de VN werd opgericht. Een wereld die nu wordt geteisterd door ongelijkheid, armoede, honger, gewapende conflicten, terrorisme, onveiligheid, klimaatverandering en pandemieën.

De VN fungeert als een wereldwijd forum waar lidstaten hun kwesties bespreekbaar kunnen maken. Het handhaven van internationale vrede, veiligheid en internationale recht, beschermen van mensenrechten, leveren van humanitaire hulp en het bevorderen van duurzame ontwikkeling zijn allemaal nauw verankerd in de thema: “de toekomst die we willen, de VN die we nodig hebben”.

Multilateralisme is het sleutelprincipe van VN en een bepalen principe van buitenlands beleid. De VN is bij uitstek de organisatie die kan helpen bij het hervormen van de instellingen van de wereldbevolking. De uitdagingen van vandaag eisen internationale samenwerkingsverbanden, die alle grenzen overstijgen aldus Bee.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: