spot_img
spot_img

DNA heeft nu ook jeugdpagina

Atualizado há

Donderdag 31 juli werd de jeugdpagina van De Nationale Assemblee (DNA) gelanceerd. DNA wil de jongeren op eenvoudige manier kennis laten maken met het reilen en zeilen binnen het hoogste college van Staat. De jongeren kunnen niet alleen informatie over DNA halen van de jeugdpagina, via youtube kan ook het gedrag van de parlementsleden tijdens vergaderingen nagegaan worden.

Jalaisa Lamsberg, muloleerling van de Sint Louiseschool: “DNA was niet echt interessant voor me, maar nu er een pagina is voor de jeugd, zal ik wel op de website gaan”. Ze zal de jeugdpagina promoten bij haar medescholieren om meer te weten te komen over onder andere de taken van het parlement. Behalve voor de schoollessen, is de informatie essentieel voor hun algemene kennis.

Volgens DNA-voorzitter Jenny Simons, is het van belang dat de jeugdigen nu weten waar de informatie betreffende onder andere de parlementsleden gezocht kan worden. “Je bent vandaag veertien, vijftien of zestien en je gaat over een paar jaren stemmen en moet weten hoe de parlementariërs in de praktijk te werk gaan”, gaf Simons aan. Ze riep de jongeren op via de youtube optie rechtstreeks de vergaderingen te volgen. Ook kunnen DNA vergaderingen achteraf bekeken worden. “Julie en andere volwassenen kunnen na vandaag weten wat de personen doen, die u naar het huis van het volk heeft gestuurd om de regering te controleren”.

- Publicidade -

Eind 2014 wil de parlementsvoorzitter de scholieren een app aanbieden voor hun smartphone.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App