— Foto: CDS

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren op het Onafhankelijkheidsplein de nationale dia in het kader van de Divali-viering op zaterdag 14 november aangestoken. Divali oftewel het Lichtjesfeest symboliseert niet alleen de overwinning van het goede op het kwade, maar de rij van lichtjes symboliseert ook de gedachte van verbondenheid binnen de samenleving. Het staatshoofd riep de samenleving op tot die verbondenheid door er voor elkaar te zijn.

Hij zegt dat wij elkaar moeten ondersteunen in tijden waarin grote delen van de samenleving, getroffen door armoede, Covid-19 en de financiële situatie, het niet makkelijk hebben. Met het aansteken van de nationale dia heeft president Santokhi de viering van het Divali-festival officieel ingeluid. Volgens hem is licht in ieder religie terug te vinden. Licht is het universeel symbool voor warmte alsook van het licht in onszelf. Dit licht wordt volgens het staatshoofd aangewakkerd om positiviteit, welzijn, kennis en harmonie te vereren én het innerlijke weten en kennis te vergroten.

Publicidade

De president riep op Suriname fysiek en moreel schoonmaken, integer en rechtschapen te maken voor de welvaart en her welzijn waar we als natie naar toe gaan.  Anil Manurat, voorzitter van de Culturele Unie Suriname (CUS), zegt dat zijn organisatie ondanks de Covid-19 situatie gemeend heeft om Divali op een gepaste wijze in te luiden. Aangezien niet eenieder kon worden uitgenodigd om op het Onafhankelijkheidsplein aanwezig te zijn, is daarom bewust niet gesproken van een nationale Divali-manifestatie. De activiteiten, die via social media en de televisie gevolgd konden worden, werden bijgewoond door onder meer de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal.

Comentar

Comentar