spot_img
spot_img

Discussie mogelijkheden waterexport

Atualizado há

- Publicidade -

Dinsdagavond om 19.30 zal er in de University Guesthouse aan de Leysweg gediscussieerd worden over de mogelijkheden van waterexport. Deze discussie wordt georganiseerd door het Waterforum Suriname en de directeur van Conservation International Suriname, John Goedschalk en Sieuwnath Naipal, hoogleraar klimaat en water aan de Universiteit van Suriname zijn de inleiders op die avond. Ze zullen aangeven hoe zij de economische perspectieven van de waterexport zien bekeken tegen de achtergrond van de bescherming van de waterbronnen en het milieu. Vergeleken met andere landen in de wereld is Suriname gezegend met de enorme hoeveelheid zoet water, dat na zuivering geschikt is voor consumptie. In feite wordt relatief weinig van dit gezond drinkwater gebruikt, terwijl een groot deel gewoon de oceaan in stroomt. Volgens Manodj Hindori, voorzitter van het Waterforum, moeten landen met geringe zoetwatervoorraden grote bedragen neertellen om over gezond drinkwater te beschikken.

Ofschoon de export van water naar de regio al jaren wordt besproken, is dat tot nu toe niet gebeurd. De regering heeft in haar Ontwikkelingsplan 2012-2016 opgenomen dat de grootschalige export van zoetwater duurzame economische ontwikkeling tot stand kan brengen, mits er duurzaam gebruik wordt gemaakt van de waterbronnen.

Op de discussieavond zullen waterexperts, ontwikkelingsstrategen alsook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven het hebben over de grootschalige export van zoet water, rekening houdende met de problemen rondom het transport van zoetwater ende toenemende vervuiling van onze waterbronnen. Het resultaat van deze discussie zal aan de beleidsmakers en investeerders aangeboden worden.
 

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: