spot_img
spot_img

Directeur Surgold: volgend jaar 2500 banen

Atualizado há

- Publicidade -

De afgelopen week heeft de directie van de goud-mulinational Newmont te kenne gegeven ongeveer een miljard US dollar te zullen investeren in Suriname. Om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan, heeft Surgold de vergunning van de surinaamse overheid nodig. Adriaan van Kersen, directeur van Surgold, hoopt dat deze snel door de overheid verstrekt zal worden zodat begonnen kan worden met de exploitative van de merian-mijn.

Als eerst zal de mijn opgezet moeten worden. Ervaren machineoperators zullen als eerst aangetrokken worden door het goudbedrijf. Tevens zal het bedrijf ook ongeschoold personeel nodig hebben. Kersen: “Ik verwacht dat we als we een jaar verder zijn we al zo rond de 2.500 mensen aan het werk zullen hebben. En zoals we hebben afgesproken met de Patamacaanse gemeenschap zullen we zoveel mogelijk lokale mensen aannemen.”

Kersen geeft aan dat terwijl het ‘groen licht’ van Newmont enige tijd uitbleef, Surgold al anticipeerde op de goedkeuring.”Voor de aanschaf van het nodige materieel en het doen van diverse onderzoeken heeft Surgold al rond de driehonderd miljoen US Dollar geïnvesteerd.”

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: