spot_img
spot_img

Dinsdag informeert Bouterse DNA over energiesituatie

Atualizado há

Dinsdag 26 augustus zal president Desi Bouterse De Nationale Assemblée informeren over de energiesituatie in het land. Momenteel kampt de Energiebedrijven Suriname (EBS) met ernstige problemen hetgeen als gevolg stroomuitval heeft in verschillende delen van het land. Aan het begin van de openbare vergadering van dinsdag 19 augustus werden de stroomperikelen door Asiskumar Gajadien (NF/VHP) aan de kaak gesteld. Hij noemde het “een nijpende stituatie”.

 

Gajadien gaf aan dat er al een gedeelte van de nieuwe power plant welke afgelopen vrijdag feestelijk in gebruik werd genomen nu al buiten werking is. Ondanks vragen van de volksvertegenwoordigers heeft de regering nooit aangegeven hoeveel geld er geïnvesteerd is in de nieuwe energiecentrale. Gajadien beschuldigde de president oogluikend de corruptie binnen EBS toe te staan. Onder andere werd er een loyale exit-regeling getroffen voor de ex-directeur. En dat terwijl de samenleving steeds te kampen heeft met stroomuitval.

- Publicidade -

Waarnemend fractieleider van de Megacombinatie André Misiekaba, noemde het drama dat zijn collega demonstreerde rondom de energievoorziening nodeloos, aangezien Suralco de reden van het reduceren van de energietoevoer aan de EBS met 30 megawatt, namelijk de extreem lage waterstand in het stuwmeer, heeft aangegeven.

 

Misiekaba gaf aan dat er jjarenlang niet geïnvesteerd is in de stroomvoorziening en de samenleving nu de rekening gepresenteerd krijgt. Hij ziet graag een verhoging van de stroomtarieven zodat de EBS meer ademruimte krijgt om de nodige investeringen te plegen. De tariefaanpassing moet wel zodanig geregeld worden dat de breedste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Degenen die de hogere tarieven niet kunnen betalen, moeten subjectsubsidie van de overheid krijgen, aldus Misiekaba.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App