spot_img
spot_img

Dino krijgt 16 jaar celstraf

Atualizado há

De New Yorkse rechter Shira Scheindlin heeft Dino Bouterse (42) vandaag veroordeeld tot ruim zestien jaar cel. Dat melden Nederlandse media zojuist. Hij heeft zich volgens de rechter onder meer schuldig gemaakt aan drugssmokkel. Hij kreeg in totaal 195 maanden celstraf. Dino heeft ruim achttien maanden in voorarrest gezeten.

 
Dino kon 30 jaar gevangenisstraf of levenslang krijgen voor poging tot cocaïnesmokkel naar de Verenigde Staten, illegaal wapenbezit en verdenking van ondersteuning van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah. Dino is op 29 augustus 2013 in Panama aangehouden en uitgeleverd aan de VS. De minimum straf voor deze feiten is vijftien jaar.De verdediging van Dino heeft ervoor gekozen om gedeeltelijk schuld te bekennen, in ruil voor strafvermindering. Dit is een normale aangelegenheid in de VS, waarbij afspraken worden gemaakt tussen de aanklager en de verdediging.

Dino Bouterse zei voordat hij veroordeeld werd vandaag in New York tot 16 jaar cel, dat wat hij gedaan heeft, geen juist beeld geeft van Suriname. Zijn veroordeling zal zijn elf kinderen tussen twee en negentien jaar, diep kwetsen. Hij toonde spijt over zijn handelen. I really regret my actions, and I am deeply, deeply, deeply ashamed of myself. I take full responsibility, meldt persbureau ReutersDe aanklagers hadden gevraagd om Dino tot dertig jaar cel te veroordelen, op basis van de aanbevolen federale richtlijnen. De openbare aanklager Michael Lockard zei dat Dino zijn land ‘opengezet heeft voor het opzetten van een terroristische kamp. Het is volgens hem nodig om andere overheidsfunctionarissen af te schrikken die bereid zijn om ‘toegang te verkopen’.

De New Yorkse rechter Shira Scheindlin tikte de aanklager op de vingers. Zij noemde de richtlijnen fundamentally unfair. Dino heeft aangegeven dat hij gewoon een heleboel geld wilde maken, en geen terroristen wilde accommoderen. Er was hem US$ 2 miljoen aangeboden door geheimagenten van de Verenigde State. De rechter haalde aan dat de Libanese terroristische organisatie in feite totaal geen rol had in deze zaak. De Amerikaanse agenten deden zich voor als leden van Hezbollah.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: