Op vrijdag 17 mei vertrok een delegatie van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) naar Bucaramanga, Columbia in verband met deelname aan de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor sportjournalisten.

De delegatie bestaat uit Desney Romeo (voorzitter), Marciano Zalman (ondervoorzitter), Quaraisy Nagessersing (penningmeester) en de leden Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Mario Balsemhof en Terence Oosterwolde. De delegatie zou groter zijn, maar vanwege werk en andere omstandigheden zijn vier collega’s niet meer meegegaan, meldt de vereniging.

Negentien landen hebben hun deelname bevestigd voor het toernooi dat van 20 tot en met 24 mei duurt. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Verder staat er ook schaken op het schema. De meeste deelnemers zitten bij de sporten futsal en atletiek.

Desney Romeo vind het belangrijk voor zijn organisatie om mee te doen omdat we deel uitmaken van de Amerika’s, zegt hij, en de gedachtengang achter deze spelen is de verbroedering. Hij is blij dat de groep nu na reeds viermaal te hebben deel genomen steeds groter wordt.

Volgens de voorzitter van de VSJS is de groep gegaan om te winnen. Bij de vorige deelnamen was het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles.

Foto: Facebook/Desney Romeo

Comentar

Comentar