spot_img
spot_img

De rol van de NPS op weg naar onafhankelijkheid

Atualizado há

Op dinsdag 25 november herdenkt Suriname haar 39ste jaardag als een onafhankelijk en soevereine natie. Surinamers zullen deze dag elk op hun eigen manier doorbrengen. De Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in haar statuten en beginselprogramma zich vanaf de oprichting uitgesproken voor een vrij, zelfstandig Suriname en het instellen van een Surinaams burgerschap. ‘Wij zijn er erg trots op dat wij onder leiding van onze oud-voorzitter en minister-president van Suriname de heer H.A.E. Arron leiding hebben mogen geven aan een proces, waarbij wij als samenleving op vreedzame wijze onze onafhankelijkheid op 25 november 1975 hebben mogen realiseren’, zegt de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland.

 

‘25 november is een belangrijke dag in de historie van onze natie, niet alleen omdat het ons constant herinnert vanwaar wij komen, maar het ook een dag is waarop wij moeten reflecteren aan onze principes waarop onze natie gefundeerd is. Deze principes hebben bijgedragen aan de eenheid die wij bereikt hebben en de stappen die wij voorwaarts gemaakt hebben. Het is belangrijk dat wij deze principes overdragen aan de jeugd, zodat zij hun komaf kunnen appreciëren en de waarden van de natie kunnen herkennen.’

- Publicidade -

De principes waarop ons land gefundeerd is alsmede de waarden van de natie zijn de essentie en significantie van onze Onafhankelijkheidsdag.

 

De Nationale Partij Suriname gelooft nog steeds dat elke burger gelijke rechten en kansen heeft, hetgeen ons 39 jaar geleden heeft geïnspireerd. De partij is er van overtuigd dat elke burger de vrijheid heeft in denken en spreken. ‘Van deze overtuigingen zullen wij nimmer wijken omdat alleen de democratie een volk kan inspireren om tegen de menselijke onderdrukkers en de oude vijanden -honger –misère- wanhoop- strijd te leveren’.

 

‘Volgend jaar mei 2015 gaan wij weer naar de stembus. De NPS wenst u voor te gaan in het verder ontwikkelen van ons land. De tijd is meer dan ooit aangebroken voor ons als natie om ook te kijken naar de moeilijke taken van vandaag en morgen na de lasten van gisteren gedragen te hebben. De uitdagingen zijn significant en niet gemakkelijk. Echter weten wij dat Suriname 39 jaar geleden op uitdagingen en niet op beloften werd gebouwd en wij als Surinamers deze uitdagingen niet alleen aangaan, maar ook tot succes zullen brengen,’ aldus de NPS voorzitter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: