spot_img
spot_img

De BvL kondigt staking aan

Atualizado há

De schooldeuren van Lyceum 1, Lyceum 2 en het havo 2 gaan morgen niet open. De Bond van Leraren (BvL) heeft aangekondigd dat de leerkrachten en de directies van deze scholen in actie gaan. Er bestaat een grote ontevredenheid van leerkrachten en directie over de wijze van aanwijzing van de directeuren op de 3 scholen.

Volgens de bondsdirecteur worden personen overgeslagen die daarvoor in aanmerking komen. Het gaat juist om personen niet ervaring als directeur hebben en ook ervaring hebben op de specifieke scholen. Er wordt voorbij gegaan aan hun expertise. Ze worden overgeslagen voor personen zonder ervaring als directeur. Hiermee wordt zonder enige valide reden afgestapt van hetgeen gebruikelijk is, geeft de BvL te kennen.

De actie houdt in dat dat de directeuren en leerkrachten zijn gevraagd om hun werkzaamheden niet aan te vangen. Allen zullen het stakingsparool van de bond opvolgen. Er wordt vanaf 30 september gestaakt. De directeuren van de 3 scholen zullen niet overdragen op 30 september, terwijl de leerkrachten zich op 1 oktober om 08:00 uur zullen aanmelden bij het bondsgebouw van BvL.

- Publicidade -

De BvL gaat nu in actie omdat er is tot het uiterste is gegaan om het bevoegde gezag tot andere gedachte te brengen voor wat betreft de wijze van aanwijzing van de nieuwe directeuren. Dit heeft niet geholpen, waardoor het stakingsmiddel als uiterste middel dient te worden ingezet.

De bond begrijpt dat derden, met name de studenten, de dupe zullen worden, maar de BvL doet dit ook voor hen. “Wij leren onze kinderen om hard hun best te doen en dat dit zal worden beloond”, geeft BvL te kennen. Onderdirecteuren die daarvoor in aanmerking komen hebben ook hard gewerkt en dreigen nu op een zijspoor gezet te worden door de minister van Onderwijs of de leiding van het Ministerie van Onderwijs.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App