spot_img
spot_img

DC Kasto krijgt verbod opgelegd

Atualizado há

Vergunningen met een waarde hoger dan of gelijk aan zevenduizend Surinaamse dollar mogen niet meer door districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost, Mohamad Kasto, uitgegeven worden. Dit verbod kreeg de dc opgelegd door justitieminister Edward Belfort. Kasto heeft in 2 maanden liefst zeven vergunningen verstrekt aan een casino. Hij is aangemaand zich strikt te houden aan de loterijvoorwaarden.

Volgens artikel vier van de Loterijwet 1939 worden vergunningen voor goederen en geldloterijen met een totale prijzenpot vanaf SRD 7000,- alleen door de president van de Republiek Suriname verstrekt. Verder is in de resolutie van 25 maart 1997, behalve de voorwaarden voor het houden van loterijen, ook opgenomen dat de Nationale Loterij Suriname (NLS) bevoegd is om bij trekkingen aanwezig te zijn. Tevens is het verplicht de politie bij de trekkingen erbij te hebben.

Kasto heeft bij het verstrekken van de vergunningen gesteld dat “de trekkingen onder toezicht van een vertegenwoordiger van de districtscommissaris” zullen plaatsvinden. De NLS heeft vaker aan de bel getrokken dat de dc’s de vergunningen niet volgens de vigerende regels verstrekken doch naar eigen inzichten. Brieven naar zowel de president als de minister van Justitie en Politie hebben tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App