spot_img
spot_img

DC Grauwde laat kinderdagverblijf “Zout der Aarde” sluiten

Atualizado há

- Publicidade -

Het kinderdagverblijf “Zout der Aarde” is gesloten geworden. Dit bevestigt districtscommissaris Eric Grauwd van commissariaat Paramaribo Zuid-West tegenover LPM News. Naar aanleiding van een filmpje dat verscheen op social media, is op woensdag 28 augustus in opdracht van hem een onderzoek ingesteld bij het kinderdagverblijf “Zout der Aarde” aan de Lolastraat.

Ter plaatse is een onhygiënische en erbarmelijke situatie aangetroffen. Bij dit onderzoek waren aanwezig, de milieu inspecteurs van het BOG, de politie, de buurtmanager van Uitvlugt, de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het districtscommissariaat, de bestuursdienst van het ressort Tammenga en de pers. In opdracht van districtscommissaris Grauwde is in samenwerking met bovengenoemde actoren, het tehuis noodgedwongen gesloten.De politie werd ingeschakeld toen de eigenaresse van het tehuis de bestuursdienst de toegang tot het gebouw weigerde. De vier kinderen, die in het tehuis zijn aangetroffen, zijn via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) ergens anders ondergebracht. Ook het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werd hierbij ingeschakeld.

Grauwde benadrukt dat instellingen zich moeten houden aan voorgeschreven regels en voorwaarden. Doen ze dat niet zullen ze in aanvaring komen met de overheid en andere autoriteiten. Het gaat hier om de gezondheid van kinderen waarmee er geen rekening mee houden wordt. De omstandigheden waarin het tehuis zich verkeert, is slecht te noemen. Kinderen moeten opgevangen worden in netten ruimtes die optimaal een schoonmaakbeurt krijgt. Ook de matrassen waarop de kinderen moeten liggen, zijn zeer slecht aan toe.

- Publicidade -

Foto: Social Media

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: