spot_img
spot_img

Corruptie binnen SBB

Atualizado há

De wijze waarop de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) nabij Atjoni te werk gaat, keurt Naltus Naana, districtscommissaris (dc) van Sipaliwini, ten stelligste af. Volgens hem wordt er hout, gekapt in gebieden die niet voor houtkap bestemd zijn, goedgekeurd door de SBB, hetgeen corruptie in de hand werkt.

Naana geeft aan dat het hout afkomstig is uit bossen gelegen aan de Surinamerivier en wel in het Boven Suriname- gebied. Er is reeds aan de overheid gevraagd naar gemeenschapsbos door enkele dorpsbesturen, maar aangezien de goedkeuring nog niet gegeven is, zijn de aanvragers naar eigen goedkeuren begonnen met het kappen van hout.

De burgervader van Sipaliwini legt uit dat dit hout formeel dus illegaal hout is aangezien het gekapt is op vrije domeingrond. “De mensen van SBB weten dat het om illegaal hout gaat, dus zouden ze het moeten tegenhouden. Maar dat doen ze niet, ze geven misschien een kleine boete en laten het doorgaan. SBB geeft hiermee de mensen gelegenheid om corrupt te zijn”, aldus Naana.

- Publicidade -

De directeur Balvansing Lakhisaran van SBB zegt niet bekend te zijn met deze werkwijze van enkele van zijn werknemers. Indien de klachten op waarheid berusten zullen er volgens hem maatregelen tegen hen getroffen worden. Ook dc Naana zal optreden indien dit zich blijft voordoen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App