spot_img
spot_img

Coördinatoren schoolinternaten binnenland weten zich geen raad meer

Atualizado há

De coördinatoren die belast zijn met het beheer van de schoolinternaten te Stoelmanseiland en Atjoni, zijn ten einde raad; zij weten niet hoe ze de internaten draaiende moeten houden. “Je bent blij met een beetje verbetering en je roeit met de riemen die je hebt, maar het is niets in vergelijking met wat er allemaal nog ontbreekt”, geeft Dana Paulus, coördinator van het internaat te Atjoni aan.

 

Bij het internaat te Stoelmanseiland is de situatie veel erger, beweert Abel Jawna. “Simpele zaken ontbreken. Het Minov (Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling) is op de hoogte, maar weigert gewoon zaken in orde te maken. Als het zo doorgaat zal ik genoodzaakt zijn de zaak hier gewoon te sluiten”, vervolgt een radeloze Jawna.

- Publicidade -

 

Naar zeggen van Paulus is het internaat te Atjoni voor de helft afgebouwd en kunnen slechts twee ruimten gebruikt worden. “Dit is al twee jaar het geval. We kunnen de keuken en de grote studiezaal alleen gebruiken, maar dan alleen wanneer er in het dorp elektriciteit is van zes uur ’s morgens tot 12.00 in de middag. De overige vertrekken zijn geraamtes. We hebben geschreven naar het Minov en begrepen dat de aannemer het internaat niet heeft opgeleverd. Dat zou al in juni het geval moeten zijn geweest”, aldus Paulus.

 

Verder geeft Paulus aan dat er overall in het gebouw lekkages zijn en dat er geen lichtpunten zijn ingebouwd. Thans huisvest het internaat 22 leerlingen maar er worden nog meer verwacht dit schooljaar.

 

Op Stoelmanseiland zijn de tien medewerkers van het internaat nog niet uitbetaald. Jawna: “Ik heb begrepen dat de president bij zijn bezoek aan Atjoni wel geld zou hebben gegeven aan de medewerkers van dat internaat. Die van Stoelmanseiland stonden ook op een lijst, maar hebben geen loon gekregen”. Ook het internaat op Stoelmanseiland is niet helemaal afgebouwd en volgens de beheerder ontbreken de basisvoorwaarden om het internaat te draaien nog. “Maar de kwaliteit van het materiaal is verschrikkelijk slecht, vrijwel alle kranen lekken en de meeste sanitaire voorzieningen zijn kapot”, aldus Jawna.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: