spot_img
spot_img

Controleurs bakkerijen getraind

Atualizado há

Per 4 juli laatstleden is er een keurmerk voor bakkerijen. Dit betekent dat vanaf dat moment de producenten van brood- en banketproducten extra in de gaten zullen worden gehouden. Vorige maand zijn milieu-inspecteurs en bestuursambtenaren door het Surinaams Standaarden Bureau speciaal hiervoor getraind.

Aspecten waar de inspecteurs op moeten letten nu er een keurmerk is voor bakkerijen werden tijdens de cursus belicht. Bedrijven die gekeurd zijn, krijgen een sticker die zichtbaar moet worden aangebracht en welke dient als bewijs.

Naar zeggen van districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West werden bakkerijen in Paramaribo Zuid-West reeds vóór de standaard voor bakkerijen, regelmatig bezocht door zijn bestuursdienst.

- Publicidade -

Collega dc Mohamed Kasto van Paramaribo Noord-Oost geeft aan dat de bestuursdiensten die onder zijn hoede vallen, aan de hand van richtlijnen die bij de training zijn gegeven op inspectie uit zullen gaan.

In het standaardendocument zijn regels opgenomen, gebaseerd op de hygiëne bij de productie van brood en banket. Tevens zijn er voorschriften over de opslag van de producten, de kleding van de bakker en omgevingseisen. Tot nu toe kon er geen inhoudelijke informatie gegeven worden door de bestuursdiensten. Niet bekend is hoeveel bakkerijen voorzien zijn van een sticker. Het risico van het negeren van de standaarden is sluiting van de bakkerij.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App