spot_img
spot_img

Continuering veiling bezittingen rijstboeren

Atualizado há

Naar zeggen van Harrinanan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padieboerenassociatie (SPBA) zijn enkele bezittingen van zes padieboeren in Nickerie de vorige week door banken geveild. Het gaat om acht landbouwmachines, wieltractoren en combines. De komende week zal er weer een veiling plaatsvinden.
Aangezien de boeren niet bij machte zijn hun leningen (tijdig) af te lossen, zijn de banken overgegaan tot deze voor de boeren radicale maatregel.
Assembleelid van Nieuw Suriname, Premdew Lachman ziet graag dat de overheid bemiddelt in deze kwestie. Volgens hem zullen de banken meer zekerheid hebben als de overheid zich ermee bemoeit. Echter zegt Gerrit Breinburg, directeur van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, dat de overheid in deze kwestie niet kan bemiddelen aangezien de boeren zelf zaken hebben gedaan met de banken.
Lachman die deze situatie heeft zien aankomen vanwege de slechte opkoopprijs voor padie, denkt dat een verlaging van het rentepercentage een manier is om dit probleem op te lossen.
Tot ergernis van de SPBA- voorzitter heeft de voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, Sigmund Proeve, nog niet gereageerd op hun verzoek om hulp.

 

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: