spot_img
spot_img

Cliff Ganpat vervangt MP-commandant

Atualizado há

- Publicidade -

Kolonel Tjark Ristie wordt vervangen door Cliff Ganpat als commandant van de Militaire Politie (MP). Vanwege de kritiek die gegeven was betreffende onderzoek naar de inbraak bij ex-minister Ramon Abrahams, moest Ristie plaats maken. Ganpat die nu overneemt had vanaf 1985 tot 1992 reeds de leiding over de MP. In 1997 werd hij weer belast met de leiding.

 

Volgens minister Lamuré Latour van Defensie is in overleg met president Desi Bouterse en legerbevelhebber Ronni Benschop, besloten Ganpat wederom voor te dragen voor deze post.

- Publicidade -

“Hij was al eerder in beeld, maar toen is het niet doorgegaan. Er is een evaluatie gepleegd en er is behoefte aan een nieuwe leiding bij de MP”, geeft Latour aan. De bewindsman ontkent dat er een verband is tussen de vervanging en de inbraak bij de ex-minister, maar zijn er meer zaken die meespeelden bij de beslissing.

 

Ristie mag naar zeggen van de minister aangeven als hij de MP nog zal ondersteunen of naar de  landmacht vertrekt. Ganpat die al aan pensionering toe is krijgt verlenging.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: