spot_img
spot_img

Circa duizend goudzoekers in mijn Rosebel

Atualizado há

- Publicidade -

Maximaal drie maanden werken in een deel van de mijn. Dit was de afspraak die het goudbedrijf Rosebel Gold Mines (RGM) februari had gemaakt met de porknokkers uit Nieuw Koffiekamp. Toen is ook afgesproken dat RGM een weg zou aanleggen van het dorp naar een goudconcessie die speciaal aan deze groep is toegewezen. Desondanks bevinden zich nu tussen de achthonderd en duizend kleine illegale goudzoekers in de Romamijn van RGM.

Naar zeggen van de manager van de afdeling Legal and Corporate Affairs, Sharmila Jadnansing, is deze situatie zeker niet wenselijk voor de goud multinational. Vrijdag tijdens een persconferentie waarbij het resultaat van de RGM over het afgelopen jaar bekend werd gemaakt, gaf ze dit aan.

In februari was de groep illegale goudzoekers uit Nieuw Koffiekamp circa honderd. De enorme uitbreiding van de groep levert behalve veiligheidsrisico’s ook een probleem op betreffende de aanvoer van goud voor RGM. Het goud wordt immers door de illegalen weggehaald.

- Publicidade -

Volgens de kleine goudzoekers zullen ze op het terrein van Rosebel Gold Mines blijven werken totdat ze naar hun nieuwe mijngebied kunnen.

 

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: