spot_img
spot_img

Chinese investeringen goed afwegen

Atualizado há

Suriname mag zich niet blindstaren op de gigantische bedragen die China voor de regio ter beschikking stelt. Dit stelt fiscalist Roy Shyamnarain. Verder zegt hij: “Paramaribo kan zich liever eerst focussen op het schrijven van goede projecten, omdat anders toch niet aan het Chinese geld gekomen kan worden. Anderzijds moet zorgvuldig nagegaan en afgewogen worden in welke sectoren wel of niet Chinese investeringen gewenst zijn”.

“Ik ben niet tegen China of Chinese investeringen, maar als land moet je op de eerste plaats naar je eigenbelang kijken en nagaan hoe anderen eventueel kunnen helpen.” Volgens Shyamnarain zijn de aanbiedingen van China erg aantrekkelijk, maar moet men ervoor waken dat Nederland, als vroegere kolonisator, niet verruild wordt voor een andere.

De belastingdeskundige is van mening dat China naar het eigen belang kijkt. In Afrika en de regio is China bezig met het veiligstellen van natuurlijke hulpbronnen welke ingezet worden voor de eigen economische en industriële ontwikkeling.

- Publicidade -

Suriname zou meer voordelen behalen als bijvoorbeeld Chinese investeerders bereid zouden zijn om gezamenlijk de bauxietsector in West-Suriname tot ontwikkeling te brengen.

“Als men in Bakhuys een waterkrachtcentrale en bauxietplant wil neerzetten en een spoorlijn naar dat gebied wil aanleggen, ben ik wel voorstander. Dergelijke projecten creëren arbeidsplaatsen en afzetmogelijkheden voor het Surinaamse bedrijfsleven. Daarnaast zullen ze bijdragen aan het ontsluiten van dergelijke gebieden. “

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App