spot_img
spot_img

Chinees Nieuwjaar groots gevierd

Atualizado há

Op het terrein van de Kamer van Koophandel & Fabrieken wordt het Chinees Nieuwjaar groots gevierd. De Chinese gemeenschap is immers blij met de officiële nationale dag. Tevens is het voor de eerste keer dat alle Chinese verenigingen het feest gezamenlijk vieren. De Chinese cultuur en kunst wordt tentoon gesteld op de Miao Foei Bazaar.

 

President Desi Bouterse was ook aanwezig bij de grootse gezamenlijke lunch. Tegen de traditie in heeft het staatshoofd op donderdag 19 februari geen toespraak gehouden.

- Publicidade -

 

Zowel ambassadeur Yang Zigang van de Volksrepubliek China als Allan Cheng Kwok Shung, voorzitter van Suriname Chinese United Association (SCUA) zijn de regering bijzonder dankbaar voor deze mijlpaal en noemen het een historisch hoogtepunt. “De droom van vele generaties Chinezen is in vervulling gegaan”, gaf de ambassadeur aan. “De Chinese gemeenschap is een belangrijk deel van de bevolking en levert een grote bijdrage aan de opbouw van het land. Het toekennen van de dag ervaren we als erkenning.”

 

Uit dankbaarheid is er SRD 50.000 geschonken aan vijf tehuizen. Op zondag 22 februari is er voor het groter publiek een acrobaten show in het Anthony Nesty Sporthal gepland. De toegang is gratis. De activiteiten op het KKF-terrein duren tot 20.00 uur.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: