spot_img
spot_img

China huisvest BRICS-ontwikkelingsbank

Atualizado há

Met een startkapitaal van US$ 50 miljard zullen de BRICS-landen te weten Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika een ontwikkelingsbank oprichten. Dit is dinsdag in Fortaleza tijdens een bijeenkomst van de leiders van deze landen. Tevens is besloten dat er een fonds van US$ 100 miljard aan deviezenreserve wordt opgezet.

Volgens verschillende Braziliaanse en internationale media, is er tot het laatst nog onderhandeld over welk land de op te richten bank zal huisvesten en over de positieverdeling. Uiteindelijk is besloten dat de bank, welke een tegenhanger moet zijn van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds, in Shanghai, China gevestigd zal worden. Er is tijdens deze bijeenkomst ook gediscussieerd over de initiële inbreng van de landen.

Andere leiders van Zuid-Amerika waren door de BRICS-landen uitgenodigd om onder ander over de mogelijkheden van de bank te praten. De Surinaamse president die een delegatie leidt in Fortaleza, Brazilië, zal woensdag ook aanwezig zijn tijdens een sessie met de staatshoofden en de presidenten van de BRICS-landen.

- Publicidade -

De Braziliaanse president Dilma Rousseff, de Russische president Vladimir Poetin, de Chinese president Xi Jinping, de Indiase premier Narendra Modi en de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma hebben een verklaring ondertekend over de oprichting van de ontwikkelingbank. Het eerste land dat de president van de bank mag leveren is India, terwijl de voorzitter van het bestuur afkomstig zal zijn uit Brazilië.

Naar zeggen van Rousseff dient de valutareserve als een vangnet om elkaars economieën in tijden van crises te beschermen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: