spot_img
spot_img

Centraal laboratorium BOG wederom gecertificeerd

Atualizado há

Ingaande 30 juli voldoet het Centraal laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) aan de NEN-EN-ISO 9001: 2008- norm. Hiertoe ontving het BOG het DNV Business Assurance Management System Certificate.

Met dit certificaat kan laboratoriumanalyse, gerelateerd aan de openbare gezondheidszorg met als onderzoeksgebieden chemie, parasitologie, entomologie, bacteriologie en virology formeel uitgevoerd worden. Het certificaat is geldig tot en met augustus 2017.

“Intussen heeft ons chemisch lab reeds een aanvraag vanuit het buitenland succesvol afgewerkt voor het verrichten van chemisch onderzoek, vanwege het hoog professioneel niveau, de betrouwbaarheid en de gewaarborgde standaarden van ons laboratorium”. Dit staat in een door het BOG uitgegeven persbericht. Een van de doelstellingen bij de opzet van het nieuwe laboratorium was het dienen als regionaal referentielaboratorium. Met het verkrijgen van het ISO 9001: 2008 certificaat wordt deze doelstelling verwezenlijkt.

- Publicidade -

Momenteel is het laboratorium bezig met de introductie van nieuwe onderzoekstechnieken om zodoende het aantal en de typen onderzoek uit te breiden. Deze zullen in een volgend traject die opnieuw onderdeel vormen van het accreditatieproces volgens de ISO-normen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App