Het centraal apotheek magazijn van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Uitvlucht is vrijdag in gebruik genomen. De directie heeft al enige tijd al proefgedraaid. Het project dat is ontworpen door het Bureau ACC en is gegund aan de Bouwbedrijf Kiesel Nv heeft afgerond USD 1.4 miljoen gekost.Het gaat om een centraal opslag en distributie magazijn voor het ontvangen, opslaan en distributie van medicijnen en een eigen apotheek voor verstrekking van medicijnen.

Het project dat onder toezicht was van Ilaco NV is gefinancierd geworden door de Islamic development Bank in het kader van OFID (OPEC Fund for International Development). De officiële startdatum was op 4 september 2017 met ene bouwtijd van 12 maanden. Het project werd binnen de overeengekomen contractduur opgeleverd en ook binnen het voorgeschreven budget gerealiseerd. Het gebouw is volledig opgetrokken in beton en steen en heeft een oppervlakte van 1254 m2.

De directeur van RGD, Sebita Gopal, gaf te kennen dat het RGD heeft uitgekeken naar dit groot moment. De deuren zijn nu officieel geopend voor een eigen medicamenten productie en opslagruimte die voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Op deze locaties zal niet alleen medicamenten maar ook alle medische benodigdheden bestemd voor laboratorium diensten opgeslagen en gedistribueerd. In hetzelfde pand is het hoofd apotheek ‘RGD-apotheek Uitvlucht’ gehuisvest. Het streven is om de medicamenten voorziening aan de gemeenschap vanuit deze locatie op de beste mogelijke manier te doen.

Dit project maakt deel uit van een groter programma namelijk het Health Improvement Facilities project welke gefinancierd wordt met een overeengekomen financiering tussen de regering van Suriname en de OPEC Fund for International Development.

Foto: LPM

Comentar

Comentar