spot_img
spot_img

CBvS en ondernemers hebben onderhoud met elkaar

Atualizado há

Om de druk op de cambio’s te voorkomen, heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gesproken met ondernemers die grote werken moeten uitvoeren voor de overheid. Dit gesprek was om inzicht te verkrijgen in hun transacties. Om de koers laag te houden, is met de ondernemers afgesproken dat ze vreemde valuta via de banken zullen kunnen bekomen voor noodzakelijke inkopen uit het buitenland.

 
Deze mededeling deed Gillmore Hoefdraad, president van de CBvS, dinsdagavond 28 oktober bij de introductie van de China UnionPay creditcard.  “Het is zeer belangrijk voor mij dat ik in nauw contact ben met banken, cambio’s en ondernemers. Wij praten continu met het veld”, legde Hoefdraad uit.

 

- Publicidade -

Volgens de president van de CBvS willen politici, met het oog op de komende verkiezingen, tegen beter weten in een negatief beeld geven van de economie. Dit terwijl de groei en inflatiecijfers voor zich spreken. “Met andere woorden, zij geloven de groei en inflatiecijfers van het ABS niet, zij geloven de goede kredietwaardigheid van Suriname niet. Zij geloven niet in de financiële winsten en groei die het bank- en verzekeringswezen doormaken. Zij geloven niet dat de schuldratio’s van de publieke en private sector, ver onder die van de internationale standaarden en die van de buren uit de regio zijn. Zij geloven niet dat het begrotingstekort al tot de helft van het voorgaande jaar is teruggebracht”, aldus de CBvS- topman.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: