spot_img
spot_img

Buurtontwikkeling- en vormingswerk jeugdigen van start

Atualizado há

- Publicidade -

In aanwezigheid van honderden jongeren uit stad en district is op zaterdag op het Indra Maju sportcomplex te Geyersvlijt het startsein gegeven van het landelijke buurtontwikkelings- en vormingswerk. Met deze activiteit is het Onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken belast. 

 

Zowel podiumkunsten, handicraft workshops, expositie van creatieve werkstukken, muzikale vorming, sport en spel, denksporten en verscheidene attracties stonden op het programma. Dit project is in 2013 van start gegaan met als doel het vormen van jeugdigen van voornamelijk kansarme buurten na schooltijd met onder andere het bevorderen van hun culturele en creatieve vermogens, het zorg dragen voor informatie en voorlichting over relevante maatschappelijke vraagstukken en het stimuleren van talenten.

- Publicidade -

 

Het stimuleren van de buurtbewoners in het algemeen en jeugdigen in het bijzonder tot educatieve en recreatieve activiteiten ter verbetering van hun eigen woon- en leefmilieu, staat centraal hierbij.  Volgens Rita Harlequin-Graauw,onderdirecteur Jeugdcentra, levert deze activiteit een bijdrage aan de algehele vorming van de jeugd en de plaats die ze moet innemen in de samenleving. Minister Ismanto Adna gaf aan dat de groei duidelijk te merken is. Hij sprak de garantie uit dat dit project gecontinueerd zal worden, en tevens zal worden uitgebreid met sport.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: