spot_img
spot_img

Buitenlandse krachten voor MZ

Atualizado há

Buitenlandse artsen moeten het tekort aan doktoren bij de Medische Zending (MZ) helpen terugdringen. Vier Fillipijnen en twee Nederlandse artsen zijn eventueel bereid het artsenkorps van MZ aan te vullen.

De Fillipijnse artsen lopen nu een verplichte stage bij verschillende gezondheidinstellingen van de overheid. Hiermee worden zowel de kennis en kunde van de artsen gepeild. Derrick Beeldsnijder, pr-medewerker van MZ, kan nog niet aangeven in welke gebieden de artsen ingezet zullen worden, maar het is wel zeker dat met de buitenlandse krachten een groter verzorgingsgebied voorzien zal zijn van een arts.

Naast de negen artsen die thans beschikbaar zijn voor de MZ, zijn er nog zeker acht nodig om elk verzorgingsgebied te voorzien van een doctor. Tenminste hebben momenteelalle vijf regio’s een verantwoordelijke arts.

- Publicidade -

De MZ wil heel graag ook Surinaamse artsen inzetten. Echter melden deze zich niet aan voor een baan in het binnenland. Beeldsnijder zegt niet te weten waaraan dit zou kunnen liggen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App