spot_img
spot_img

Brunswijk laat waarschuwend geluid horen

Atualizado há

- Publicidade -

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft het agelopen weekeind heeft twee wegen in gebruik genomen in Marowijne. Het betreft het eerste gedeelte van de weg naar Bigiston en de weg naar Dang Tapoe in Oost-Suriname, omgeving Patamacca. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP tevens coalitieleider heeft de plaatselijke gemeenschap gewaarschuwd nu extra alert te zijn ten aanzien van grondaanvragen.

 

Bij de officiële ingebruikname van deze wegen heeft de ABOP- voorzitter vooral het overheidsgezag opgeroepen waakzaam te zijn. Zo adviseerde hij districtscommissaris (dc) Theo Sondrejoe om met een extra vergrootglas te kijken naar de grondaanvragen die nu zullen worden gedeponeerd op zijn bureau. Echter is het volgens Brunswijk niet zo dat anderen in deze gebieden lappen grond kunnen krijgen. Het betreffen immers nog steeds om in stamverband levende gemeenschappen. Het traditioneel gezag moet dus op de hoogte zijn van het reilen en zeilen binnen de woon- en leefgemeenschap. Er moet ook toestemming gegeven worden door het traditioneel gezagals het gaat om de uitgifte van gronden binnen hun leef- en woongebied.

- Publicidade -

 

Naar zeggen van Brunswijk komen gronden thans met de ontwikkeling die gepaard gaat met het ontsluiten van de wegen, in trek. Vreemden zonder respect voor het gezag economische of andersoortige kunnen niet zonder meer activiteiten komen uitvoeren in hun leefgemeenschappen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: