spot_img
spot_img

Breaking News: Krijgsraad wijst verzoek nabestaanden decembermoorden af (Update)

Atualizado há

- Publicidade -

Naar zeggen van advocaat Hugo Essed zijn er nog openingen voor nabestaanden van de slachtoffers van de decembermoorden om in de strafzaken tegen alle verdachten toegevoegd te worden. Hij zei “voorzichtig positief” te zijn betreffende de gedeeltelijke afwijzing van hun verzoek.

Tijdens een rechtszitting te Boxel op maandag 13 oktober oordeelde de Krijgsraad  dat als gevolg van het succesvolle hoger beroep van de verdachte Edgar Ritfeld tegen de schorsing van zijn zaak, de nabestaanden zich alleen in deze zaak mogen toevoegen. In alle andere  zaken moegen zij zich niet voegen, omdat die nog geschorst zijn.

Essed noemt de uitspraak van de Krijgsraad  een “onjuiste” beslissing aangezien de uitgangspunten  op basis waarvan de beslissing is genomen, verkeerd zijn. Hij  wacht het schriftelijke vonnis af om daarna actie te ondernemen tegen het vonnis van de Krijgsraad. Aangezien de nabestaanden zich wel in de zaak tegen Ritfeld mogen mengen, komen ze in de positie om schadevergoeding te eisen.

- Publicidade -

Op 26 november wordt de zaak tegen Ritfeld voortgezet. Hij deponeerde enkele maanden geleden een klacht  bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten omdat de strafzaak tegen hem te lang duurt.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: