spot_img
spot_img

Brazilië helpt Suriname bij gezinslandbouw

Atualizado há

Bij de Celac-bijeenkomst die van 10 tot en met 13 november in Brazilie gehouden werd, heeft zuiderbuurland Brazilië zich bereid getoond landbouwattributen ten behoeve van de familielandbouw te leveren aan Suriname. De landbouwspullen zullen door Brazilië worden voorgefinancierd. Belangstellenden kunnen deze na aankoop gefaseerd afbetalen tegen één procent rente per jaar met een rentevrije periode van drie jaar. De looptijd om af te lossen is maximaal vijftien jaar.

Op deze bijeenkomst was LVV-minister Soeresh Algoe namens Suriname aanwezig. Het thema van de meeting was gezinslandbouw.

Gezinslandbouw was eveneens het thema bij de in oktober gehouden Caribbean Week for Agriculture welke in Suriname gehouden is. Aangezien een groot deel van de totale voedselproductie in Suriname door de gezinslandbouw geleverd wordt, heeft ons land hierop een voorsprong op de regio.

- Publicidade -

Volgens de bewindsman is het van belang dat Suriname deze voorsprongpositie moet blijven behouden. Om de voedselproductie in de wereld te garanderen moeten andere landen gezinslandbouw verder stimuleren. Op de Celac-top is onder meer besproken hoe mechanisatie binnen de familielandbouw kan bijdragen tot meer families in de landbouw.

Brazilie is tevens bereid technische assistentie te leveren. Om in aanmerking te komen voor de landbouwmaterialen is men op het ministerie van LVV terecht.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: