spot_img
spot_img

Brandweer vraagt alertheid met droge periode

Atualizado há

De brandweer drukt personen op het hart om niet zomaar gras en vuil te verbranden. Hoofd van de afdeling voorlichten bij het Korps Brandweer Suriname (KBS), Ulrich Coats, geeft tegenover LPM News, aan dat ze vorig week hebben moeten uitrukken voor een grasbrand aan de Wolframstraat. De grasbrand was groot waardoor een woning die in aanbouw was, dreigde in vlammen op te gaan. Gelukkig was is niet het geval.

Bewoners hebben wel hun landbouwgewassen verloren omdat die door de brand vernietigd is geworden. Tijdens de droge tijd is KBS extra alert wat gras- en vuilbranden betreft.

- Advertisement -

KBS roept voornamelijk kinderen op om vooral in deze droge tijd niet met vuur te spelen. Aan de volwassenen wordt gevraagd bij het verlaten van het huis goed na te gaan als de gaskraan is dichtgedraaid. Mocht er brand uitbreken roept de brandweer voorlichter de mensen op gelijk naar buiten te gaan, gevolgd door het bellen naar het alarmnummer 110.

Zo gauw de spuitgasten arriveren moeten de bewoners uitleggen wat er precies is gebeurd. Ouders worden opgeroepen om geen kinderen op kinderen te laten letten. Kinderen moeten altijd onder toezicht van een ouder thuis blijven. Zaken als aanstekers en lucifers moeten niet thuis met kinderen worden gelaten.

Ook het vliegeren in de vakantie brengt de brandweer onder de aandacht van de samenleving. Het is een stukje traditie dat leuk moet blijven. De brandweer geeft aan de vliegers op een open terrein op te zetten, niet in de buurt van elektrische bedradingen. Het kan voor stroomstoringen zorgen en het is bij wet verboden, benadrukt de woordvoerder. Bij het vliegeren doen de ouders er goed aan, hun kinderen goed in de gaten te houden.

Foto: Archief

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: