De politie van het bureau Santo Dorp kreeg in de middag van donderdag 9 januari een melding van een schiet incident op het Sunny Point project waarbij twee personen gewond zijn geraakt.

De politie ging voor onderzoek naar de opgegeven locatie en trof twee personen met schotverwondingen aan. De slachtoffers waren een 13-jarig meisje en een 18-jarige jonge man. Zij waren door hagels getroffen waarbij het meisje gewond is geraakt aan haar rechter dijbeen, linkerarm en borststreek; terwijl de jonge man gewond is geraakt aan zijn rechter bovenarm en rug. De slachtoffers werden per ontboden ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De schutter is vermoedelijk een man bekend als Steven. Hij schoot vermoedelijk met een jachtgeweer, vanuit zijn woning, op een groep jongeren die bezig waren water te tappen uit een openbare tapkraan nabij zijn woning.

Publicidade

Volgens getuigen vond Steven dat de kinderen hem stoorden wanneer zij bezig waren water te tappen. Hij deed de uitspraak dat hij op de jongeren zou schieten. De politie deed de woning van Steven aan maar niemand was aanwezig.

Kort nadat de politie de plaats verlaten had, kwam de melding binnen dat een woning in brand stond op het project. De ingeschakelde brandweer werd door omstanders gehinderd om het vuur te blussen. De mensen waren zo agressief dat zij een ruit van het brandweervoertuig kapot hadden geslagen. Het bleek te gaan om de woning van Steven.

De plaatselijke politie was genoodzaakt assistentie te vragen van collega’s van speciale eenheden om te helpen de orde en rust terug te brengen op de locatie.

Door het tijdelijk verhinderen van de brandweerlieden om hun werk te doen kreeg het vuur kans om zich te slaan waardoor de woning nagenoeg totaal is afgebrand. De politie heeft sterk het vermoeden dat het huis in brand is gestoken.

Ondertussen is deze zaak voor verder onderzoek, door de politie van het bureau Santo Dorp, overgedragen aan de collega’s van de afdeling Recherche Regio Midden. Het onderzoek zal gericht zijn op het achterhalen en aanhouden van de schutter, de brandstichter(s) en de vernieler(s) van de brandweer wagen.

Foto/Video: Klaas Anthonio

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar