spot_img
spot_img

Bouw Carolinabrug verloopt vlot

Atualizado há

Op 25 november zal de Carolinabrug over de Surinamerivier opgeleverd worden. De bouwwerkzaamheden van deze brug zullen dan binnen een jaar zijn afgerond. Deze mededeling deden minister Rabin Parmessar van Openbare Werken en Paul Manuels, projectmanager van Ballast Nedam, vrijdag 17 oktober tijdens een persconferentie.

 

Parmessar zei reeds bij de ondertekening van het bouwcontract op 15 december 2013, dat 25 november 2014 de streefdatum was voor de oplevering.

- Publicidade -

 

De overspanning voor de brug is af. Thans wordt gewerkt aan onder andedre het rijvlak en de opritten aan beide oevers. De bouw van deze brug kost ruim twintig miljoen euro.

 

De aanleg van de aansluitwegen aan beide kanten van de brug is ook op schema. Het terrein is ontbost en het grootste deel van de laterietweg is reeds aangelegd.

 

Naar zeggen van directeur Helmut Haukes van Haukes NV die belast is met de wegaanleg, moesten sommige plekken van de weg met laterite en zand opgevuld worden, aangezien de weg af en toe door zwampgebied loopt. “De weg zal niet direct geasfalteerd worden, omdat we willen dat de grond eerst stabiel moet worden. Dit kan bereikt worden door auto’s erover heen te laten rijden.”

 

Vanuit Paramaribozijde is de aansluitingsweg circa zes kilometer lang, terwijl die aan de overzijde slechts twee kilometer is. De kosten voor de aansluitingswegen zijn geraamd op SRD 15 miljoen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: