spot_img
spot_img

Bouterse roept staatshoofden en regeringsleiders op om te investeren in jongeren

Atualizado há

- Publicidade -

President Desi Bouterse roept zijn collega staatshoofden en regeringsleiders van CARICOM om meer te investeren in het betrekken en inspireren van jongeren en jong leiderschap, als basis voor een inclusieve regionale gemeenschap. “In 2020 gedenken we dat 10 jaar geleden het Eye on the Future Report werd uitgebracht”, dit rapport is ook door jongeren van de CARICOM geschreven, “ik pleit er sterk voor dat we de waardevolle aanbevelingen uit dit rapport allemaal implementeren”, zegt het staatshoofd in een interview afgestaan over het portfolio dat de staatshoofden overzien binnen de Caribische Regio.

Tevens roept hij op tot meer en structurele betrokkenheid van jongeren op de hoogste niveaus van beleid. Als leiders moeten wij de Champions for Youth zij zegt hij.

Een delegatie met aan het hoofd de vicepresident van Suriname, Michael Ashwin Adhin zal de 40ste vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van CARICOM bijwonen. De vicepresident vertegenwoordigt president Desiré Bouterse tijdens deze vergadering, welke gehouden wordt van 3 tot 5 juli 2019 in St. Lucia. Voorafgaand aan de ontmoeting hebben alle leiders van de CARIOM-landen een interview afgestaan over het portfolio dat zij overzien binnen de Caribische Regio. De interviews zijn bedoeld om het CARICOM-beleid dichterbij de bevolking te brengen en worden voorafgaand aan de bijeenkomst via de Caribische media uitgezonden.

- Publicidade -

President Bouterse heeft bij zijn interview gesproken over de portfolio Gemeenschapsontwikkeling en Culturele Samenwerking welke Suriname overziet. Hierbinnen vallen de deelgebieden cultuur, gender, jeugd en sport. In het vraaggesprek zei President Bouterse dat hij het een privilege vindt dat Suriname dit portfolio coördineert, omdat het de belangrijkste elementen voor de regionale ontwikkeling heeft. De President stelde dat we met name de jongeren binnen de regio, erkenning moeten geven voor hun belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een regionale identiteit door de vele prestaties op het gebied van sport en kunst.

Over gender zei het staatshoofd dat vrouwen behalve binnen onze families ook binnen de economische vooruitgang een steeds grotere rol spelen, door onder ander hun rol in bedrijvigheid. De president roep CARICOM op om de 2030 Sustainable Development Agenda verder uit te voeren, zodat met name vrouwen en meisjes verder worden versterkt.

Op de vraag waarom de President zoveel nadruk legt op jongeren en jongerenparticipatie in de regio, antwoordde President Bouterse dat meer dan 60% van de populatie binnen CARICOM uit jongeren bestaat. “Zij moeten derhalve een rol spelen in alle sectoren”. De President wijdde uit, door te stellen dat jongeren het hart vormen van de nieuwe sectoren in onze globaliserende wereld, zoals de creatieve en culturele sectoren (ICT, entertainment en ontwerp). Deze factoren zullen steeds belangrijker worden in de regionale economieën. “Jonge mensen zijn innovators, bij ons hebben ze daarom functies in het parlement, in mijn kabinet en andere vooruitgeschoven posities”, stelt president Bouterse over Suriname.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: