spot_img
spot_img

Bouterse onderscheiden

Atualizado há

Woensdag 25 februari vroeg in de ochtend werd Bouterse onderscheiden voor zijn rol in de revolutie van 1980. Tijdens de viering van de 35e herdenking van de machtsovername op 25 februari 1980 op het Revoplein, kreeg hij medaille omgehangen. Degenen die hem de medaille omhingen, werden vier jaar geleden door Bouterse onderscheiden.

 

Volgens Bouterse, die ruim twee uur sprak op de massameeting van de NDP, is het belangrijk om als plegers van een machtsovername uiteindelijk de staatsmacht in handen te krijgen. Dan kan je immers meer bereiken dan met het ”neersabelen van plantagehouders of platbranden van plantages”, zei Bouterse.

- Publicidade -

 

Bouterse benadrukte verder dat Suriname het eerste land was waar de militairen die de macht hadden overgenomen, alle progressieven hadden opgeroepen om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land.

 

In zijn toespraak op de massameeting zei Bouterse dat de vier vernieuwingen van de revolutie nog steeds overeind staan. Daarmee bedoelde hij vernieuwingen op politiek-bestuurlijk, economisch en educatief vlak. Milieu wil hij er als vijfde aandachtsveld aan toevoegen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: